Heeft u vragen 020 441 6062

>>Zomer? Houd je laptops beschermd tegen vakantie...

Blog | Zomer? Houd je laptops beschermd tegen vakantievirussen!

06-07-2016

Zomer? Houd je laptops beschermd tegen vakantievirussen!

Het is vakantietijd! Vanaf komende vrijdag vertrekken we ‘en masse’ naar de zon. Alles is ingepakt, de voorbereidingen zijn getroffen. Reisgidsen liggen klaar, zonnebrand is ingeslagen, zwembroek gepakt. Maar hoe zit het met de laptop? Maar liefst eenderde van de Nederlanders werkt door tijdens de vakantie. Ruim 9% is zelfs dagelijks online. Ach, het werk moet af en klanten willen ook tijdens vakantietijd terecht kunnen. Maar hoe zit dat met de beveiliging van jouw bedrijfsdata? 

Wifi of een goed bed? 

Hoeveel er op vakantie gebruik gemaakt wordt van draadloze netwerken, blijkt wel uit recent onderzoek van iPass. Daaruit blijkt dat gasten goede Wifi-verbinding als tweede belangrijkste criterium hanteren bij het kiezen van een vakantieverblijf. Daarmee is Wifi bijna net zo belangrijk geworden als een goed bed op vakantie. Werknemers verbieden om online te gaan tijdens hun vakantie is dus simpelweg bijna niet te doen. Maar besef je wel dat jouw bedrijfsnetwerk - en daarmee jouw bedrijfsdata - extra gevaar loopt tijdens de vakantietijd! 

Voorzorgsmaatregelen

Beveiliging begint bij de toegang. Zorg er dus voor dat niet alleen je netwerk goed beveiligd is, maar ook de bedrijfscomputers, laptops en mobiele telefoons die van het netwerk gebruikmaken (dmv mail bijvoorbeeld). Heb je een goede (up-to-date) virusscanner en firewall geïnstalleerd? Dan heb je een belangrijke eerste stap gezet. Maar vertrouw er niet volledig op! Zelfs met een goede virusscanner en firewall staan laptops, pc’s en mobiele telefoons open voor zogeheten ‘malware’. Ons advies? Scan alle devices (laptops, etc) dan ook minimaal wekelijks op verdachte software. Het zal je verbazen hoeveel malware er toch op zal staan, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. 

MKB Held zomerbescherming

MKB Held zorgt ervoor dat jouw personeel veilig op vakantie kan gaan - en dat jij onbezorgd de zomer ingaat -! Wij zorgen voor actieve beveiliging via virusscanners, firewalls, regelmatige updates en een dagelijkse scan van alle laptops en pc’s, vanaf slechts EUR 25,- per werkstation. Dat is veilig! Bovendien kun je altijd een Held bellen als je er even niet uitkomt. 

Meer weten? Neem contact met ons op. 

Fijne vakantie!